Fiskfilé i ljuvlig sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god mat, passar även de som kanske inte gillar fisk.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé av gös, torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g oskalade, eller 150 g skalade räkor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ½ msk koncentrerad hummerbuljong
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär fisken (om det ej är filéer) i ca 1 ½ cm tjocka bitar och lägg ut dem i en ugnssäker, smord form. Salta. 3. Blanda räkor, creme fraiche och hummerbuljong i en bunke. 4. Klicka ut röran på fisken och toppa med riven ost. 5. Stek fisken i mitten av ugnen i 15-20 min, beroende på hur tjocka filéerna är.
    2. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sandra85a 11 mars 2008

    En jätte god fiskrätt! detta ska jag laga fler ggr, tack för receptet!

    farmoringer 23 februari 2010

    Det var gott, men ingen aha upplevelse, för mig...

    siggesot 18 september 2010

    En enkel och snabblagad rätt, men underbart god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben