Fiskgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Gott och enkelt, man kan byta ut spenaten mot tex ärter eller små morötter.

Ingredienser

  • 600 g rödspättafilé
  • 1½ tsk salt
  • 500 g bladspenat, upptinad
  • Matfett till formen
  • 1 påse hollandaisesås
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven ost
  • 500 g räkor, upptinade och skalade
  • Potatismos
  • 6 potatisar (stora), skalade och kokta
  • 1-2 äggulor
  • 25 g smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ krm muskot
  • För sex personer med pulvermos
  • Potatismos, av pulver
  • 1 äggula
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º
    2. Krama vattnet ur spenaten och fräs den med lite smör, salt och peppar så all vätska försvinner. Lägg spenaten i en ugnssäker form. Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda och dela dem eventuellt på längden. Salta. Rulla ihop dem med den köttiga sidan utåt och lägg dem på spenaten.
    3. Gör i ordning hollandaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna och blanda med äggulor, ost och hälften av räkorna. Bred såsen över fisken.
    4. Koka och blanda till gratängmoset och spritsa det runt kanten. Hit går bra att förbereda. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Täck med folie om potatismoset blir för brunt. Strö över resten av räkorna och garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben