Gott och enkelt, man kan byta ut spenaten mot tex ärter eller små morötter.
Ingredienser
600 g rödspättafilé
1½ tsk salt
500 g bladspenat, upptinad
Matfett till formen
1 påse hollandaisesås
2 äggulor
2 dl riven ost
500 g räkor, upptinade och skalade
Potatismos
6 potatisar (stora), skalade och kokta
1-2 äggulor
25 g smör
Salt
Vitpeppar
½ krm muskot
För sex personer med pulvermos
Potatismos, av pulver
1 äggula
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Ugnstemperatur 200º
- Krama vattnet ur spenaten och fräs den med lite smör, salt och peppar så all vätska försvinner. Lägg spenaten i en ugnssäker form. Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda och dela dem eventuellt på längden. Salta. Rulla ihop dem med den köttiga sidan utåt och lägg dem på spenaten.
- Gör i ordning hollandaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen, låt svalna och blanda med äggulor, ost och hälften av räkorna. Bred såsen över fisken.
- Koka och blanda till gratängmoset och spritsa det runt kanten. Hit går bra att förbereda. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Täck med folie om potatismoset blir för brunt. Strö över resten av räkorna och garnera med dill.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...