Så fruktansvärt god gratäng, god, smal o kalorisnål!!
Ingredienser
300 g spättfileer(eller annan vit fisk)
Salt
Peppar
1 msk pressad citronsaft
1 dl fiskbuljong
Gratängsås
ca 2 1/2 dl fiskbuljong(spad+buljong)
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl minifraiche
Salt
Peppar
Pressad citronsaft
Mos
400 g potatis
ca 1 dl lättmjölk
Salt
Peppar
Garnering
Hackad tomat
Hackad gräslök
Instruktioner
- ugn: 200-225 grader
- lägg ut fileerna på bordet o krydda o salta dem. droppa över citronsaft, och rulla samman dem.
lägg fiskrullarna i lätt smord eldfast form. Häll buljong runtom. Täck med aluminiumfolie. Koka fisken mitt i 200 grader varm ugn ca 20 minuter eller tills fisken är vit o genomskinlig.
Sila spadet o tillsätt buljong. Häll ner det i en kastrull. Vispa ner mjölet till en slät sås, o låt koka under omrörning ca 3-5 minuter. Tillsät minifaiche o smaka av.
Skala potatis, skär den i mondre bitar o koka den mjuka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen tillsammans med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt o peppar.
Spritsa moset runt fisken, häll såsen över fisken o gratinera mitt i 225 grader varm ugn ca 20 minuter.
Garnera, servera, ät o njut!!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...