Fiskgratäng

Serverar: 2 portioner

Så fruktansvärt god gratäng, god, smal o kalorisnål!!

Ingredienser

  • 300 g spättfileer(eller annan vit fisk)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl fiskbuljong
  • Gratängsås
  • ca 2 1/2 dl fiskbuljong(spad+buljong)
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1/2 dl minifraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citronsaft
  • Mos
  • 400 g potatis
  • ca 1 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Hackad tomat
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. ugn: 200-225 grader
    2. lägg ut fileerna på bordet o krydda o salta dem. droppa över citronsaft, och rulla samman dem. lägg fiskrullarna i lätt smord eldfast form. Häll buljong runtom. Täck med aluminiumfolie. Koka fisken mitt i 200 grader varm ugn ca 20 minuter eller tills fisken är vit o genomskinlig. Sila spadet o tillsätt buljong. Häll ner det i en kastrull. Vispa ner mjölet till en slät sås, o låt koka under omrörning ca 3-5 minuter. Tillsät minifaiche o smaka av. Skala potatis, skär den i mondre bitar o koka den mjuka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen tillsammans med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt o peppar. Spritsa moset runt fisken, häll såsen över fisken o gratinera mitt i 225 grader varm ugn ca 20 minuter. Garnera, servera, ät o njut!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben