Fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Bra mat!

Ingredienser

  • 400 gr torsk eller sej
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • Smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • 6 msk majonnäs
  • 3 tsk senap (Graveleijs, eller annan starkare senap)
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 tsk ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär den något tinade fisken i ca 2 cm tjocka skivor Smörj ett ugnssäkert fat (fatet ska helst ha de måtten att fisken knappt täcks av såsen) och strö mjölet i botten Lägg fisken i fatet och strö över saltet Hacka och fräs löken i lite fett Täck fisken med löken och persiljan. Blanda majonnäs, senap och mjölk och häll över fisken. Strö över ströbröd Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben