Serverar: 4 portioner
Detta är en super rätt både till vardags och fest
Koka torsken. Smörj en ugns form. Lägg fisken i botten på formen. Skala räkerna men spara huvuden och romen i en kastrull sjud detta sila av. Smält margarinet och tillsätt vete mjölet,fonden från räkorna och lite mjölk så pass att det blir en lite tjockare sås typ stuvning tillsätt ett pkt dill och salt o peppar. Klipp räkerna i bitar och strö över fisken. Slå såsen över gratängen och strö på riven ost. In i ugn på 225gr tills osten fått fin färg.. Serveras med ny kokt potatis och citron skivor.
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Jag är ingen fiskälskare men ger mig på det då och då. Detta var en en riktig höjdare, normalt så brukar det börja växa i munnen efter en stund när jag äter fisk men inte denna, tog t.o.m. påfyllning. KANON!!!!! Tror att räkorna var piffen. Det var lite bök med räkskalandet men värt det. :)