Fiskgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Jättegott recept från hemkunskapen. Har gjort om det lite efter egen smak.

Ingredienser

  • 2 pkt frysta torskfiléer á 400g
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl grädde
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 200 g skalade räkor
  • ½ citron, stor
  • Mycket dill
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader.
    2. Skär fisken i 2 cm tjocka bitar och lägg i en smörad ugnsfast form. Salta och peppra fisken. In i ugnen i 250 grader ca 45 minuter.
    3. Såsen: blanda smält smör med mjölet. Häll i grädde och buljongtärning. Pressa i en halv citron. Häll i dill och räkor, spara några räkor att garnera med om du vill, men jag brukar hälla allt i såsen. Koka upp såsen.
    4. När fisken är klar i ugnen så häll såsen över fisken och riven ost ovanpå. Garnera ev. med räkor.
    5. Gratinera i 250 grader tills osten fått fin färg.
    6. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrsCash 10 maj 2009

    Jätte gott, blev bjuden på detta av just mrsmama och det var den godaste fisken jag någonsin har ätit...!

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben