Jättegott recept från hemkunskapen. Har gjort om det lite efter egen smak.
Ingredienser
2 pkt frysta torskfiléer á 400g
Salt
Citronpeppar
Sås
2 msk smör
3 msk mjöl
5 dl grädde
½ fiskbuljongtärning
200 g skalade räkor
½ citron, stor
Mycket dill
150 g riven ost
Instruktioner
- Ugn: 250 grader.
- Skär fisken i 2 cm tjocka bitar och lägg i en smörad ugnsfast form. Salta och peppra fisken. In i ugnen i 250 grader ca 45 minuter.
- Såsen: blanda smält smör med mjölet. Häll i grädde och buljongtärning. Pressa i en halv citron.
Häll i dill och räkor, spara några räkor att garnera med om du vill, men jag brukar hälla allt i såsen.
Koka upp såsen.
- När fisken är klar i ugnen så häll såsen över fisken och riven ost ovanpå. Garnera ev. med räkor.
- Gratinera i 250 grader tills osten fått fin färg.
- Servera med kokt potatis och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Jätte gott, blev bjuden på detta av just mrsmama och det var den godaste fisken jag någonsin har ätit...!