Fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Den är så god och barnen tycker jättemycket om den.

Ingredienser

  • 500 g bladspenat
  • 400 g filé av t.ex. sej, hoki eller torsk ( färsk eller fryst tinad )
  • 1 burk smaksatt crème fraiche ( t.ex. curry, dill och äpple )
  • 1 dl grädde
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form ( inte allt för stor ) och bred ut spenaten i botten. Skär fisken i bitar och fördela dem över spenaten. Rör ut crème fraiche med grädde så att den blir lite mjukare i konsistensen. Bred ut crème fraiche över fisken och strö riven ost över det hela. Sätt in i ugnen tills osten har fått fin färg och fisken klar. Potatis eller mos passar bra till rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tine 22 januari 2009

    Otroligt gott! Jag gjorde din fiskgratäng idag , tack för ett bra recept! Tine

    dforslund 6 augusti 2009

    Ett snabbt och enkelt recept som var riktigt bra

    missmookie 23 augusti 2010

    Detta har blivit ett måste i vårt hem. Tack för ett gott recept!

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben