Enkel och god vardagsmat
Ingredienser
1 st fruset fiskblock (sej , torsk eller hoki)
15 cm purjolök
salt
peppar
1 kg potatis
salt
2 dl mjölk
2 msk smör
salt , peppar
riven muskotnöt
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl matlagninsgrädde
1 dl mjölk
200 g kräftost
limepeppar (eller citronpeppar)
salt
Instruktioner
- Potatismos
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Värm mjölken.
Mosa potatisen med en potatsstöt eller med elvispen.
Tillsätt mjölken och smöret medan du mosar potatisen.
Smaka av moset med salt mpeppar och muskotnöt.
- Sås
Smält smöret och tillsätt mjölet, vispa ihop så att det inte finns klumpar.
Tillsätt mljölken och grädden, dra ner värmen så att det inte bränner i botten.
Koka upp såsen så att den tjocknar.
Tillsätt kräftost och vänta tills den smälter.
Smaka av med limepeppar och salt.
- Gratäng
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg det frysta fiskblocket i en ugnsfast form.
Salta och peppra fisken.
Hacka purjolöken i bitar och lägg ovanpå fiskblocket.
Klicka det färdiga moset runt fisken i formen.
Häll på såsen ovanpå fisken.
Ställ in gratängen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter (eller tills moset och såsen fått lite färg).
Servera med kokt broccoli och rivna morötter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Jättegod fiskgratäng.Lättlagad.