Fiskgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god vardagsmat

Ingredienser

  • 1 st fruset fiskblock (sej , torsk eller hoki)
  • 15 cm purjolök
  • salt
  • peppar
  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt , peppar
  • riven muskotnöt
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl matlagninsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g kräftost
  • limepeppar (eller citronpeppar)
  • salt
  • Instruktioner

    1. Potatismos Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken. Mosa potatisen med en potatsstöt eller med elvispen. Tillsätt mjölken och smöret medan du mosar potatisen. Smaka av moset med salt mpeppar och muskotnöt.
    2. Sås Smält smöret och tillsätt mjölet, vispa ihop så att det inte finns klumpar. Tillsätt mljölken och grädden, dra ner värmen så att det inte bränner i botten. Koka upp såsen så att den tjocknar. Tillsätt kräftost och vänta tills den smälter. Smaka av med limepeppar och salt.
    3. Gratäng Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det frysta fiskblocket i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Hacka purjolöken i bitar och lägg ovanpå fiskblocket. Klicka det färdiga moset runt fisken i formen. Häll på såsen ovanpå fisken. Ställ in gratängen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter (eller tills moset och såsen fått lite färg). Servera med kokt broccoli och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barnbarn 29 oktober 2008

    Jättegod fiskgratäng.Lättlagad.

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben