Fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god och mättande fiskgratäng!

Ingredienser

  • 400 g kokt torskfile
  • 12 medelstora kokta potatisar
  • 100 g tärnat bacon
  • 1 burk räkor
  • 1 påse Potatis & purjolökssoppa
  • 5 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    Koka fisken. Koka potatisen. Skiva sedan potatisen och täck botten på en ugnsfast form. Lägg fisken och räkorna över potatisen. Knaperstek baconet och strö över. Tilllaga en påse Blå Band Potatis & purjolökssoppa enligt anvisningen på påsen, men tag endast 5 dl vatten och byt ut mjölken mot 2 dl creme fraiche. Slå såsen över allt och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben