Fiskkakor

Serverar: 4 portioner

Limeblad finns att köpa färska eller frysta i asiatiska butiker.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 10 limeblad
  • 1 mild röd spansk pepparfrukt
  • 500 g gösfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk rapsolja
  • Till servering
  • Sweet chilisås eller japansk soja
  • Grönsallad
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en skål. Låt det svälla ca 10 min.
    2. Vik limebladen dubbla och dra bort mittnerven. Skär bladen i mycket tunna strimlor. Dela kärna ur och skär pepparfrukten i bitar.
    3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fiskbitarna, pepparfrukten och saltet till en färs. Blanda färsen med bröd smeten och limebladstrimlorna.
    4. Forma färsen till ca 12 kakor. Stek dem gyllenbruna i oljan på medelgod värme, ca 3 min på varje sida.
    5. Servera fiskkakorna med sweet chilisås eller soja och gärna en fräsch grönsallad eller jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben