Thailändska fiskkakor

Serverar: 4 portioner

Underbart goda fiskkakor serveras med en klick sweet chilisås och en uppfriskande gurksallad.

Ingredienser

  • 1 knippe koriander
  • 450 g fasta vita fiskfiléer
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 ägg
  • 12 gröna bönor, ansade, fint skivade
  • 1 stor skivad gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3-4 msk sweet chilisås till servering
  • Instruktioner

    1. Hacka korianderbladen och ställ åt sidan. Hacka korianderkvistarna separat och ställ åt sidan.
    2. Se till att det inte finns några ben kvar i fiskfiléerna och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät färs. Tillsätt currypasta och ägg och mixa väl.
    3. Lägg fiskfärsen i en skål tillsammans med bönor och korianderkvistar och blanda väl. Fukta händerna med kallt vatten och forma fiskfärsen till tolv lika stora fiskbullar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsform med plats för tolv muffins. Lägg fiskbullarna i formarna, platta försiktigt ut och släta till ytan. Ugnsbaka tills de är gyllene och genomstekta.
    5. Blanda vinäger och socker i en liten värmesäker skål, värm över kokande vatten eller i mikron och rör om tills sockret har smält. Låt svalna och blanda ner gurka och citronsaft. Servera fiskkakorna med gurkan och sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben