Fiskkakor med spenatcréme

Serverar: 4-6 portioner

Goda fiskkakor med en sås med mycket smak i.

Ingredienser

  • Fiskkakorna
  • 600 g vit fiskfilé (ex sej eller torsk)
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 1½ msk potatismjöl
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • Spenatcrémen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tinad avrunnen spenat
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk senap
  • ½ krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, riven muskot, salt och vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät.
    2. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida.
    3. Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med en mixerstav. Rör sist ner crème fraiche, salt och peppar.
    4. Servera med förslagsvis kokt potatis och rårivna morötter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben