Fläskfilé ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lättlagad lyxvariant med fläskfilé.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 1bit Kvibille (blå) ädelost
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör alt olja
  • Instruktioner

    1. Pusta och skär upp fläskfilén i 2 cm tjocka puckar. Salta och peppra. Bryn sedan fläskfilén.
    2. Hacka löken halvfint och bryn den mjuk och gyllene. Lägg ut fläskfilépuckarna i ungsfast form och häll över den brynta löken, fördela jämnt över. Värm upp grädden och lägg i ädelosten, rör om så att det inte bränns i botten. Låt det precis koka upp och häll såsen över fläskfilén och löken. In i ugnen 175º i ca 20min, höj sedan till 250º tills du får fin färg, ca 5 min.
    3. Serveras med potatiskroketter

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    lillan35 27 mars 2009

    Himla gott och enkelt. Barnen älskade det och de äter inte ädelost i vanliga fall.

    varningsljus 23 augusti 2009

    Riktigt mumsigt! Bytte ut ädelosten mot roquefort och det blev fantastiskt gott! Få ingredienser och enkelt att slänga ihop! Tack :)

    MikaelHoff 2 januari 2010

    Tack för kommentarer! är det kanske någon som modifierat receptet och lagt till andra ingredienser?

    Nojjan69 1 april 2010

    Mycket gott !! Tackar så möe !!

    agncar 18 december 2010

    En ren njutning. Vi satt och åh:ade och mmm:ade hela middagen. Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben