Pusta och skär upp fläskfilén i 2 cm tjocka puckar. Salta och peppra. Bryn sedan fläskfilén.
Hacka löken halvfint och bryn den mjuk och gyllene.
Lägg ut fläskfilépuckarna i ungsfast form och häll över den brynta löken, fördela jämnt över.
Värm upp grädden och lägg i ädelosten, rör om så att det inte bränns i botten. Låt det precis koka upp och häll såsen över fläskfilén och löken.
In i ugnen 175º i ca 20min, höj sedan till 250º tills du får fin färg, ca 5 min.
Himla gott och enkelt. Barnen älskade det och de äter inte ädelost i vanliga fall.
Riktigt mumsigt! Bytte ut ädelosten mot roquefort och det blev fantastiskt gott! Få ingredienser och enkelt att slänga ihop! Tack :)
Tack för kommentarer! är det kanske någon som modifierat receptet och lagt till andra ingredienser?
Mycket gott !! Tackar så möe !!
En ren njutning. Vi satt och åh:ade och mmm:ade hela middagen. Tack för receptet