Fläskfilé i ugn

Serverar: 4-6 portioner

God rätt man gärna tar fler gånger av.

Ingredienser

  • 2 fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 12 färksa champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 st ölkorvar kabanossi
  • 6 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1-2 dl mjölk
  • 6 dl grädde
  • Ca 12 grönpepparkorn
  • 2 svampbuljongtärningar
  • Några stänk soya
  • Instruktioner

    Skär fläsfilén i 1 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i omgångar tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Krydda med salt och vitpeppar. Tag ur pannan och lägg i en ungsfast form. Skär sedan champinjonerna i klyftor och bryn de tills de är klara. Tag upp och lägg över filén. Stek sedan löken på svag värme tills den blivit mjuk men ej tagit färg. Häll sedan över även den på fläskfilén och svampen. Skiva korven i bitar stek sedan den tills den tar färg. Häll över även den.Såsen: Smällt några matskedar margarin häll på vetemjöl och rör ihop. Häll sedan på lite mjölk och späd redningen med. Låt koka ihop. Häll sedan över grädden och låt koka ihop. Krydda med krossade grönpepparkorn, salt, peppar samt två svampbuljongtärningar. Häll på soyan och rör ihop allt sammans. Kan ev behöva spädas med lite vatten om det blir för tjockt. Låt sedan koka 5 min och smaka av.Häll sedan över såsen på fläsfilén. Ställ i ugnen 15 min ca 200 grader. Tag ut och servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    Bomagnus 29 november 2007

    Det var rätt den var utsökt

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben