Fläskfilé med ädelost.

Serverar: 4 portioner

Ett recept jag hittat här på Matklubben.se och som jag sedan modifierat efter egen smak. Hoppas fler tycker om det. Det gjorde jag.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • ½ ädelost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lite basilika om man vill
  • Instruktioner

    1. Rensa filén och skär i ganska tunna skivor. Bryn i stekpanna. Hacka vitlöken och rosta i smör i en gryta. Tillsätt vattnet med den upplösta buljongtärningen, grädden och creme fraichen.
    2. Låt koka upp och smält sedan ner ädelosten, och lägg ned filén. Smaka av med salt och svartpeppar, låt allt koka i 10 minuter innan du serverar till potatis eller ris.
    3. (Själv hade jag kokta, skivade morötter till.) Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben