Fläskfilé med kantareller och balsamvinäger

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • Matfett till att steka med
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 200 g rensade kantareller
  • 80 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Bryn filén runt om, och krydda med lite salt och peppar. Stek klart i ugn i 20-25 minuter.
    3. Hacka vitlöken fint, och blanda med balsamvinäger och honung i en kastrull. Tillsätt lite salt och lite peppar, och koka ihop.
    4. Tärna sidfläsk och äpple. Fräs fläsket tills det är knaprigt, tillsätt sen kantarellerna. Blanda sedan med äpple och ruccola.
    5. Skiva fläskfilén och lägg upp på ett fat. Ringla över balsamvinägersåsen, och toppa med kantarellröran

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben