Fläskfilé med örter

Serverar: 4 portioner

Prova gärna detta recept

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 100 g philadelphiaost med vitlök och örter
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 2 dl sky
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 1/2 tsk basilika eller 1 dl hackade färska örter
  • 1 tsk soja
  • Salt
  • Instruktioner

    Skär ett snitt längs filén, men inte helt igenom. Bred ut osten och strö ut basilikabladen över. Rulla ihop filén som en rulltårta. Bind upp den och bryn den i smör, salta och peppra. Häll 2 dl vatten i pannan och låt filén steka klart till en innertemperatur på 70 grader. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt. Ta bort snöret från filén. Skär den i skivor och servera med ugnsstekta potatisklyftor, såsen och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben