Fläskfilé på Malins vis

Serverar: 5-6 portioner

Supergott att lägga på grillen när sommaren kommer.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer på ca 500 g/st
  • Ca 1 dl rödvin
  • 2-3 tsk pesto
  • 10 marinerade vitlöksklyftor
  • 8 soltorkade tomater
  • Ev färska örter enligt smak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt längs hela filén och lägg den på folie. Skiva vitlöksklyftor och tomater.
    2. Fyll filén med pesto, vitlök och tomat. Lägg gärna lite på utsidan av filén. Salta och peppra. Ringla över rödvin.
    3. Knyt ihop folien. Lägg den på grillen i ca 30 min så smakerna kokar in i köttet.
    4. Kontrollera efter en stund att köttet inte blir för torrt genom att skära i filén.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben