Fläskkotlett Bretagne

Serverar: 4 portioner

Vill du bjuda på fläskotletter? Här är ett recept från 1971...

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter, 500-600 g
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 2-3 skivor dagsgammalt vitt bröd
  • 1-2 äggulor
  • 1 knippa persilja, fint klippt
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Smält smör
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna i medelstark värme cirka 5 minuter på varje sida. Krydda.
    2. Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i en skål. Tillsätt äggulor en i taget, fin klippt persilja och riven ost.
    3. Blanda samman och "bind" med lite smält smör.
    4. Lägg kotletterna på ett ugnsfast fat, bred över bröd & ostmassan.
    5. Gratinera i 250 grader tills kotletterna fått fin färg.
    6. Servera med grönsaker och gärna potatispuré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben