Fläskkotlett Bretagne
Serverar:
4 portioner
Vill du bjuda på fläskotletter? Här är ett recept från 1971...
Ingredienser
4 fläskkotletter, 500-600 g
Salt
Peppar
Gratinering
2-3 skivor dagsgammalt vitt bröd
1-2 äggulor
1 knippa persilja, fint klippt
1 dl parmesanost, riven
Smält smör
Instruktioner
Stek kotletterna i medelstark värme cirka 5 minuter på varje sida. Krydda.
Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i en skål. Tillsätt äggulor en i taget, fin klippt persilja och riven ost.
Blanda samman och "bind" med lite smält smör.
Lägg kotletterna på ett ugnsfast fat, bred över bröd & ostmassan.
Gratinera i 250 grader tills kotletterna fått fin färg.
Servera med grönsaker och gärna potatispuré.
Liknande recept
Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås
5
50 min
4
Fläskkotlett med aprikossås
4.5
4
2
Fläskkotletter med glaserade äppel- och morotsstavar
5
4
Helstekt fläskkotlett med allt i pannan
3
2 h
6
2
Fläskkotletter i stekpanna med lock
5
45 min
4
1
Paprikapulverpanerade fläskkotletter
4
4
2
Fläskkotlett med smak av tomat
20 min
4
Fläskkotlett med grönsaksröra
30 min
2
Fläskkotletter i dragonsenapssås med ugnsbakade potatisar.
4
2
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!