Fläskkotlett i ajvarsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Snabb och god kotlett rätt. Jag brukar göra dubbelt med sås för den är så god.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • Smör
  • 1 dl creme fraiche (valfri %)
  • 2 msk ajvar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i den lilla fettkanten som brukar finnas kvar på kotletten. Stek kotletten gyllenbrun ett par, tre minuter på varje sida. Börja med het panna och sänk till medelvärme när kotletterna vänds.
    2. Rör ihop ajvar, creme fraiche, pressad vitlök och oregano. Ös några matskedar vatten över kotletterna. Salta och peppra. Klicka såsen direkt i pannan. Lägg på ett lock och låt såsen och skyn koka ihop någon minut.
    3. Vi brukar servera klyftpotatis och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stiina 28 juni 2009

    Lite lite avjar för min smak. Men med drygt en halv deciliter (mild) ajvar relish och en hackad paprika som rörs ner i såsen och får koka med är nog min favoriträtt med kotlett!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben