Snabb och god kotlett rätt. Jag brukar göra dubbelt med sås för den är så god.
Ingredienser
2 fläskkotletter
Smör
1 dl creme fraiche (valfri %)
2 msk ajvar
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
Salt
Peppar
Vatten
Instruktioner
Skär ett snitt i den lilla fettkanten som brukar finnas kvar på kotletten. Stek kotletten gyllenbrun ett par, tre minuter på varje sida. Börja med het panna och sänk till medelvärme när kotletterna vänds.
Rör ihop ajvar, creme fraiche, pressad vitlök och oregano. Ös några matskedar vatten över kotletterna. Salta och peppra. Klicka såsen direkt i pannan. Lägg på ett lock och låt såsen och skyn koka ihop någon minut.
Lite lite avjar för min smak.
Men med drygt en halv deciliter (mild) ajvar relish och en hackad paprika som rörs ner i såsen och får koka med är nog min favoriträtt med kotlett!
Lite lite avjar för min smak. Men med drygt en halv deciliter (mild) ajvar relish och en hackad paprika som rörs ner i såsen och får koka med är nog min favoriträtt med kotlett!