Fläskkotlett med blomkålskräm och bräserade endiver
Serverar: 4 portioner
Gott
Ingredienser
600 g benfri fläskkotlett
200 g blomkål
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 st endiver
2 dl vitt vin
2 msk socker
2 msk citronsaft
50 g russin
1 msk hackad körvel
Olja/smör till stekning
Salt
Peppar
Instruktioner
Salta och peppra köttet och bryn runt om. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet når en innertemperatur på 64 grader.
Skär blomkålen i lagom bitar och koka med gräddmjölken. Mixa och smaka av med salt och peppar.
Dela endiven på mitten och stek lätt i lite olja/smör. Tillsätt vitt vin, socker, citronsaft och russin. Koka mjukt. Smaksätt med salt, peppar och hackad körvel.
Serveras förslagsvis med rostad potatis.