Fläskkotlett med blomkålskräm och bräserade endiver

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 200 g blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 st endiver
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk socker
  • 2 msk citronsaft
  • 50 g russin
  • 1 msk hackad körvel
  • Olja/smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet och bryn runt om. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet når en innertemperatur på 64 grader.
    2. Skär blomkålen i lagom bitar och koka med gräddmjölken. Mixa och smaka av med salt och peppar.
    3. Dela endiven på mitten och stek lätt i lite olja/smör. Tillsätt vitt vin, socker, citronsaft och russin. Koka mjukt. Smaksätt med salt, peppar och hackad körvel. Serveras förslagsvis med rostad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben