Fläskkotlett med bön och paprikasalsa

Serverar: 4 portioner

Gott med både sting och sötma i bönorna. Mindre hungriga kan skippa pastan. 575 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • Bön och paprikasalsa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk grillad paprika, 200 g
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 förpackning bönmix, 380 g Go green
  • 2 rosmarinkvistar
  • Servering
  • Tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och grovhacka vitlöken. Häll av paprikan. Stek paprika och vitlök mjuka i oljan från paprikan. Häll på vattnet, koka upp. Mixa såsen slät med en stavmixer. Tillsätt salt och cayennepeppar.
    3. Ansa och strimla salladslöken, tillsätt bönor, salladslök och rosmarin i paprikasåsen, låt allt bli varmt.
    4. Salta och peppra kotletterna, krossa vitlöksklyftan med baksidan av en kniv. Bryn kotletterna med krosset i oljan och låt steka färdigt under lock, ca 5 minuter.
    5. Servera kotletterna med pastan och bönsalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben