Fläskkotlett med kikärtssallad

Serverar: 4 portioner

Detta recept har min arbetskamrat Inger lagat och hon tyckte det var jättegott. Har inte testat det själv än.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter eller fläskkarré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk soja
  • ½ msk torkade örter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kikärtssallad
  • 1 burk kikärter
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • ½ dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk senap
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning mariaden. Blanda olivolja, soja, hackad vitlök, örter, salt och peppar i en bunke. Lägg i köttet och låt marinera i 10-15 minuter.
    2. Häll kikärterna i ett durkslag och skölj noga. Skala och riv morötterna grovt. Strimla purjolöken. Lägg kikärter, morötter, purjo, gräddfil, majonnäs, senap och persilja i en skål och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Stek köttet i smör i en stekpanna tills det är genomstekt, cirka 7-8 minuter. Servera med kikärtssalladen och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben