Fläskkotlett med persikochutney

Serverar: 4 portioner

Piffa upp husmanskosten.

Ingredienser

  • Chutney
  • 1 burk persikor, 420 g
  • 1 röd lök, skuren i halvmånar
  • ½ dl korinter
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl socker
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk maizena
  • 4-6 fläskkotletter
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Häll av persikorna och dela i halvmånar. Blanda samman alla ingredienser till chutneyn i en kastrull. Koka i 10 minuter och red av med maizena utrört i vatten. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
    2. Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Stek i en stekpanna med smör. Servera kotletterna med chutney och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben