Fläskkotlett soubise

Serverar: 4 portioner

Ostgratinerade fläskkottletter i sås av lök och grädde och Pommes Chateau-ugnsbakade kyftpotatis-till. En härlig bjudrätt som är lätt att förbereda.

Ingredienser

  • 4 Fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • SÅS
  • 2 gula lökar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • Pommes Chateau
  • 8 - 10 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken.Fräs den i smör utan att den tar färg. Häll i gräddenoch låt det det koka ihop. Smaksätt med salt och peppar. Vispa upp äggulan i en liten skål. Blanda i ett par msk av såsen. När såsen börjar tjockna vispar du i äggblandningen och sänker värmen så att såsen bara sjuder. Vispa tills den tjocknar. Smält smör eller margarin i en stekpanna.Peppra kotletterna och stek dem vackert bruna på båda sidor. Salta och lägg dem i en ugnseldfast form. Häll över såsen och strö på rikligt med riven ost. Gratinera i 250 gr tills osten smält och fått vacker färg.
    2. Pommes Chateau Borsta och skölj potatisen. Skär den i klyftor. koka upp en kastrull med vatten och koka potatisen i 5 min. Häll bort vattnet och låt den ånga av. Häll 2 msk olja och lägg 2 msk smör i en långpanna och smält blandningen i 250 gr ugn. Lägg i potatisen och ös den med oljan några gånger under den 20 min långa stektiden. Lyft upp potatisen med en hålslev och låt den rinna av på hushållapapper. Salta den och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TinaY 5 mars 2009

    Den här varianten kommer jag att göra igen. Den var omtyckt av både en kräsen man och son. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben