Fläskkotlett under täcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter (inte alltför tjocka)
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl kalvbuljong
  • Topping
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g hackad rökt skinka
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör , ca 3-4 minuter på var sida. Vispa ur pannan med buljongen.
    2. Sätt ugnen på grill, 250 grader.
    3. Blanda ihop toppingen och fördela över kotletterna i en ugnsform. Gratinera tills de börjar få fin färg. Håll koll!
    4. Servera med sallad, kokt potatis och sky.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    grill 20 juli 2008

    Dom som inte har testa detta recept måste göra det... Jag hade lite ädelost kvar som jag smulade på kotletterna. Hela familjen tyckte om den. Denna rätt kommer jag att göra flera gånger.

    lenabet 2 oktober 2009

    Jättegott. Det här ska jag göra fler gånger

    Gul13 28 mars 2010

    Tack för ett jättegott recept. Det kommer definitivt att serveras fler gånger hemma hos oss. Lättlagat och gott. Vi serverade med hasselbackspotatis och grönsaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben