Till fläskkött är det alltid gott med senap. Kotletter kan man t ex variera genom att servera dem med den här såsen, som är smaksatt med senap.
Ingredienser
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 gula lökar
1 - 2 msk senap
1 1/2 dl buljong
1 1/2 dl grädde
Instruktioner
Snitta kotletterna i fettkanten och stek dem i sparsamt med matfett i en stekpanna, 3 - 4 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat och håll dem varma.
Skala och hacka löken. Bryn den i stekpannan. Tillsätt senap, buljong och grädde. Låt såsen koka på svag värme 3 - 4 minuter. Häll den sedan över kotletterna och servera med potatis och brysselkål.
I stället för senap kan man smaksätta såsen med litet curry och finhackat äpple.
Fullträff! Så enkel att göra och så goda rena smaker (använde oxfond med rödvin och Milda Mini Mat), inte för mycket grädde heller.
Jättegott!
Vi åt dem oxå med just potatis o brysselkål.
Fidelis_ad_urnam26 april 2012
Lagade denna rätt idag och OJ vad gott det blev!
Var lite skeptisk då det var så pass få ingredienser, men det var massvis med smak.
Lät kotletterna puttra ganska länge med såsen, tills köttet föll av benen.
Kommer absolut laga denna rätt igen.
Fullträff! Så enkel att göra och så goda rena smaker (använde oxfond med rödvin och Milda Mini Mat), inte för mycket grädde heller. Jättegott! Vi åt dem oxå med just potatis o brysselkål.
Lagade denna rätt idag och OJ vad gott det blev! Var lite skeptisk då det var så pass få ingredienser, men det var massvis med smak. Lät kotletterna puttra ganska länge med såsen, tills köttet föll av benen. Kommer absolut laga denna rätt igen.