Fläskkotletter med senapsgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Till fläskkött är det alltid gott med senap. Kotletter kan man t ex variera genom att servera dem med den här såsen, som är smaksatt med senap.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter, ca 500 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 1 - 2 msk senap
  • 1 1/2 dl buljong
  • 1 1/2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Snitta kotletterna i fettkanten och stek dem i sparsamt med matfett i en stekpanna, 3 - 4 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat och håll dem varma.
    2. Skala och hacka löken. Bryn den i stekpannan. Tillsätt senap, buljong och grädde. Låt såsen koka på svag värme 3 - 4 minuter. Häll den sedan över kotletterna och servera med potatis och brysselkål.
    3. I stället för senap kan man smaksätta såsen med litet curry och finhackat äpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    enAnnan 13 mars 2008

    Fullträff! Så enkel att göra och så goda rena smaker (använde oxfond med rödvin och Milda Mini Mat), inte för mycket grädde heller. Jättegott! Vi åt dem oxå med just potatis o brysselkål.

    Fidelis_ad_urnam 26 april 2012

    Lagade denna rätt idag och OJ vad gott det blev! Var lite skeptisk då det var så pass få ingredienser, men det var massvis med smak. Lät kotletterna puttra ganska länge med såsen, tills köttet föll av benen. Kommer absolut laga denna rätt igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben