Foccacia

Serverar: 25 portioner

Italienskt bröd med oliver, rosmarin och olivolja

Ingredienser

  • Brödet
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1/2 tsk gourmetsalt
  • 2 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • Olivolja till pensling
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade eller om man gillar fetaost
  • 1-2 tsk torkad rosmarin eller små färska kvistar
  • Flingsalt att strö ovanpå brödet
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet Tillsätt olja och salten därefter mjölet ( det blir en lös deg).
    2. Låt jäsa under bakduk i en lugn miljö 40 min. Smörj en långpanna 30x40 cm och tryck ut degen med mjölad hand.
    3. Pensla degen med olivolja (var inte snål med oljan) och stoppa ner oliverna i brödet (kan uteslutas om man inte gillar oliver kan oliverna bytas ut mot fetaost) gör gropar med fingret .
    4. Stick ner rosmarinkvistarna och strö flingsalt ovanpå (rätt mycket).
    5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel höjd. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader eller tills brödet fått färg.
    6. Stjälp upp brödet på galler och täck med bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben