Italienskt bröd med oliver, rosmarin och olivolja
Ingredienser
Brödet
25 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1/2 tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl
Olivolja till pensling
1 dl svarta oliver, urkärnade eller om man gillar fetaost
1-2 tsk torkad rosmarin eller små färska kvistar
Flingsalt att strö ovanpå brödet
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet
Tillsätt olja och salten därefter mjölet ( det blir en lös deg).
- Låt jäsa under bakduk i en lugn miljö 40 min.
Smörj en långpanna 30x40 cm och tryck ut degen med mjölad hand.
- Pensla degen med olivolja (var inte snål med oljan) och stoppa ner oliverna i brödet (kan uteslutas om man inte gillar oliver kan oliverna bytas ut mot fetaost) gör gropar med fingret .
- Stick ner rosmarinkvistarna och strö flingsalt ovanpå (rätt mycket).
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel höjd.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader eller tills brödet fått färg.
- Stjälp upp brödet på galler och täck med bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...