Fräsch bönsallad

Serverar: 4 portioner

Överraska dina gäster med denna spännande förrätt som innehåller exklusiva bönor i en mycket god örtdressing.

Ingredienser

  • 200 g haricot verts
  • 1 liten röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk hackad färsk mejram eller 1/4 torkad
  • 2 tsk färsk hackad persilja
  • 1 msk ljus eller vanlig olivolja
  • ½ knippa ruccolasallad
  • 250 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skär bort ändarna på haricot verts och skär dem sedan i 5 cm långa bitar. Koka upp vatten i en medelstor gryta och lägg ner bönorna i vattnet. Låt dem koka i 3 minuter eller tills de är mjuka, men fortfarande krispiga. Häll genast av det varma vattnet och spola dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.
    2. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg lök och vitlök i en skål tillsammans med citronsaft, mejram, persilja och olivolja.
    3. Tvätta ruccolasalladen noga och skär bort de grova nervtrådarna. Skölj och dela körsbärstomaterna.
    4. Lägg upp sallad och haricot verts på ett serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Dekorera med tomater och lök. Häll dressingen över salladen precis före serveringen.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben