Fransk baguette

Serverar: 4 portioner

Knaprig skorpa och mjuk inuti, så ska en riktig baguette vara.

Ingredienser

  • 0,5 l vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1,2 l vetemjöl special, - 13 dl, eller lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1. Värm vattnet till 37 grader.
    2. 2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
    3. 3. Jäs under duk ca 1 timme.
    4. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 20 x 30 cm. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna på tvären på en smord plåt.
    5. 5. Sätt ugnen på 275 grader.
    6. 6. Jäs degen utan bakduk 30-40 minuter.
    7. 7. Gör några snitt på snedden i varje rulle med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten.
    8. 8. Stäng av ugnen och grädda 15-20 minuter i eftervärmen

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    babbs 1 maj 2009

    Tack för ett lättbakat och enkelt recept. De är jättegoda! Med vänlig hälsning Babbs

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben