Lök är ju alltid gott. Går att göra på gul eller röd lök.
Ingredienser
4 stora lökar
3 morötter
10 dl ris
2 dl buljong (kyckling)
4 dl creme fraishe
2 dl vispgrädde
6 dl ost, tex parmesan
1 äggula
0,5 tsk mejram
salt
peppar
Instruktioner
- Koka riset i buljongen ca 20 minuter tills det sugit upp all buljongen. Skala lökarna & skär bort locket. Gröp ur lökarna & koka urgröpet ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten.
Tvätta & skala morötterna, riv dom på det grövsta på ett rivjärn, samma med osten. Blanda i morötterna & 2/3 av osten i riset. Blanda även i äggulan & creme fraishen, lite salt, peppar & hälften av mejramen. Fyll dom urgröpta lökarna med blandningen, ställ dom i en ungsfast form.
Ta den kokta löken, lägg i durkslag &hacka fint & blanda med vispgrädden, salt, peppar & resten av mejramen. Häll sedan såsen i ungsformen åxå, smula över restan av osten & sedan in i ugnen i ca 20 minuter 200 grader i varmluftare.....
- Lycka till!!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spenatfyllda pannkakor
Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...
Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...