Fylld lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Lök är ju alltid gott. Går att göra på gul eller röd lök.

Ingredienser

  • 4 stora lökar
  • 3 morötter
  • 10 dl ris
  • 2 dl buljong (kyckling)
  • 4 dl creme fraishe
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 dl ost, tex parmesan
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk mejram
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset i buljongen ca 20 minuter tills det sugit upp all buljongen. Skala lökarna & skär bort locket. Gröp ur lökarna & koka urgröpet ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Tvätta & skala morötterna, riv dom på det grövsta på ett rivjärn, samma med osten. Blanda i morötterna & 2/3 av osten i riset. Blanda även i äggulan & creme fraishen, lite salt, peppar & hälften av mejramen. Fyll dom urgröpta lökarna med blandningen, ställ dom i en ungsfast form. Ta den kokta löken, lägg i durkslag &hacka fint & blanda med vispgrädden, salt, peppar & resten av mejramen. Häll sedan såsen i ungsformen åxå, smula över restan av osten & sedan in i ugnen i ca 20 minuter 200 grader i varmluftare.....
    2. Lycka till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben