Fyllda ägg med rökt lax och getost

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

En god variant av ägg till buffén.

Ingredienser

  • 4 ägg hårdkokta
  • Fyllning
  • 4 kokta äggulor
  • 20 g getost, rumstemperatur
  • 2 tsk citronskal
  • Nymalen peppar, efter smak
  • 1 tsk hackad kapris
  • 40 g rökt lax, skuren i mindre bitar
  • Kapris, till garnering
  • Dill kvistar, till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka äggen. Skala äggen när dom svalnat. Dela äggen på hälften. Ta försiktigt bort äggulan, hålla vitan intakt.
    2. Fyllningen: Lägg kokta äggulor, getost, citronskal och peppar i en matberedare. Pulsa tills slät. Rör i hackade kapris.
    3. Häll äggfyllningen i en spritspåse. Spritsa fyllningen i äggvitehalvorna. (Alternativt kan man använda 2 skedar för att lägga i fyllningen) Lägg på en bit rökt lax på varje ägghalva. Garnera med liten dillkvist och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben