Fyllda bröd

Serverar: 2 portioner

God lunch!

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • ca. 13 dl mjöl
  • fyllning, stark smak
  • 200 g skivad salami
  • 2 mozzarellaostar
  • 1/2 dl basilika blad
  • 1 dl skivade oliver
  • fyllning, mild smak
  • 200 g rökt skinka
  • 3 tomater
  • 3 dl riven ost
  • 1/2 dl örter - basilika
  • garnering
  • grovsalt
  • Instruktioner

    Smält fettet, tillsätt mjölken, 37grader. Smula ned jästen, tillsätt spadet, sätt till salt, honung o de mesta av mjölet. Arbeta degen så den känns smidig, låt degen jäsa i ca. 45 minuter. Ta upp degen o dela den i två bitar. Kavla ut varje degboll till eb tjock platta. Lägg ut skinka/salami på degplattan. Skiva tomater tunnt, gör de samma med oliverna och strö över. Skiva mozzarella o riv ost o strö över. Lägg på kryddor o örter. Forma till två avlånga bröd, lägg på plåt. Jäs brödet i ca. 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta brödet med kniv o strö över lite grovsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 10 min. Sänk värmen till 200 grader o fortsätt grädda i 20 minuter till. Låt brödet svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben