Goda räkor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg räkor (med skal)
  • 1 stor lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • saften av 1/2 citron
  • tabasco
  • chilisås (ev med vitlök)
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Hacka löken grovt och hacka vitlöksklyftorna. Skyl botten på en stekpanna med olivolja ochmjuka upp lök och vitlök. Tillsätt kryddorna och citronsaften. Stänk över tabasco och chilisås efter smak. Rör i räkorna och låt dem bli varma. Servera med ris eller pasta och vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben