Denna kålpudding har jag gjort många gånger till såna som inte är speciellt förtjusta i denna rätt.
Ingredienser
3 vitkålshuvuden
1,5 kg fläskfärs
5 dl grädde
6 msk kalvfond
1 dl vatten
2 st gullök
9 msk ströbröd
3 msk soja
4 msk sirap
1 msk mald kryddpeppar
Salt
Peppar
Smör till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Skär bort roten på vitkålen och skär ner huvudet i småbitar
- Lägg i en klick smör i pannan och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar, tillsätt lite av sirapen.
- Lägg färsen i en bunke och rör ihop med soja, grädde buljongen och sirapen samt kryddpeppar.
Skala och riv löken tillsätt den, ströbröd och vattnet.
- Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ner en tredjedel av den varma kålen i färsen.
- Varva sedan färs och kål, toppa med kål.
Sätt in i ugnen klar efter ca 20-25 minuter.
- Servera med rårörda lingon
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
En kålpudding helt i min smak, blev saftig och smakrik.
Jättegod och bra konsistens på den :)
Jättegod!