Gör din egen rödkål

Iställer för att köpa en färdig rödkål, gör din egen.

Ingredienser

  • 0.5 st huvud rödkål
  • 1.5 l vatten
  • 1 st knippe timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 st lagerblad
  • 0.5 st tärning köttbuljong
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st Nejlikor
  • 2 msk
  • smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva ned rödkålen i tunna strimlor 2. koka en lag på samtliga ingredienser utom smör 3. Smaka upp med salt och peppar 4. Koka kålen i lagen under ca 5 min tills kålen mjuknat 5. Avsluta med att lägga i en klick smör.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Gåskunskap!
    Vår skånska ?nationalfågel? gåsen är dags att tillaga. Den hektiska...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben