Gott lingonbröd

Serverar: 2 portioner

Högt uppskattat bröd

Ingredienser

  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl russin
  • 3 dl lingonsylt
  • 3 tsk kummin (malen)
  • 3 tsk salt
  • 2 pkt torrjäst
  • ca 18 dl vetemjöl
  • 5 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Första omgången blanda alla ingredienser och låt stå över natten. Andra omgången blanda jästen väl med mjölet och tillsätt blandningen från första omgången samt det kokande vattnet forma två limpor och låt dem jäsa 15-20 minuter i värmeugn ca 50 grader grädda bröden i 200 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben