Gott matbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Jätteenkelt och gott matbröd till och med småbarnen gillar det trots sin mörka färg.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl ljus sirap
  • 11/2 dl Vetemjöl
  • 1,8 l rågsikt
  • Instruktioner

    Allt blandas i en skål till en klibbig deg. Smörj en braspanna och platta ut degen jämt i hela braspannan. Sätt plåten i ugnen 100 grader i 45 minuter, höj därefter ugnen till 175 grader och låt stå ytterligare 30 minuter

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.2
    3 h
    4
    8
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5

    Kommentarer (3)

    birgni 22 februari 2009

    Vad är braspanna?

    goodcilla 22 februari 2009

    Braspanna är = ugnsformen som följer med spisen den med höga kanter

    caromell 5 mars 2010

    Kunde inte varit enklare att göra. Eftersom jag inte har en matberedare och verkligen avskyr att knåda för hand är jag otroligt glad över att ha hittat ditt smidiga recept. Gott var det också. Får en fyra av mig :)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben