Gräddädel och rödlöksmarmelad på crostini

Serverar: 25 portioner

Fick detta på ett glöggkalas och kunde inte sluta äta, fantastiskt gott! Man kan ju använda färdiga crostini också så blir det ännu enklare.

Ingredienser

  • 2 stora rödlökar, ca 300 g
  • 1 msk smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 5 kryddpepparkorn
  • Till servering
  • 1 smal baguette
  • 140 g Kvibille gräddädel
  • Instruktioner

    Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa några min utan att den tar färg. Tillsätt farinsockret och låt det smälta ner. Häll på vatten och vinäger och lägg i kryddpeppar. Koka ihop marmeladen på svag värme 20-30 min tills vätskan har kokat in. Låt marmeladen kallna. Sätt ugnen på 250°. Rosta baguetteskivorna i mitten av ugnen 3-5 min. Servera brödet med marmeladen och osten i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Prima 28 augusti 2008

    Åh vad gott!! Måste jag testa till jul :) Har du provat pepparkaka med en klick ädelost uppblandat med lite creme fraiche? (50/50 om man vill ha den sådär lagom)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben