Grahamsbullar med kummin

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Ett lättbakat bröd, mycket gott!

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk kummin
  • ½ tsk salt
  • 4 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en kastrull Tillsätt mjölken och ljumma blandningen Smula ner jästen i degbunken, häll på lite av degspadet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, kummin, salt grahamsmjöl och vetemjöl till en smidig deg. Lite av vetemjölet kan sparas till utbakningen. Ställ degen att jäsa ca 30 min. Arbeta upp den på bakbordet och baka ut den till små avlånga bullar, som läggs att jäsa på smord plåt. Grädda bullarna ca 10 min och pensla dem direkt efter gräddningen med lite varm vatten med en klick smör i. Låt bullarna kallna under bakduk
    2. Ugn 250 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben