Gratinerad Aubergine

Serverar: 4 portioner

Färsfylld aubergine passar både som lunch och middag.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 4 auberginer
  • 2 röd lök
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl basilika
  • 4 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela auberginerna på längden och gröp ur en del av innanmätet. Lämna ca 1 cm kött kvar runt kanterna. Skär och hacka sedan aubergineköttet i tärningar och lägg dem i ett durkslag och salta lätt över och låt dom rinna av.
    2. Fräs färsen och de hackade lökarna. Tillsätt de strimlade tomatbitarna och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
    3. Fräs sedan upp det avrunna aubergineköttet i lite matolja och blanda sedan detta med färsen. Smaka av och rör ner hälften av osten. Fyll auberginerskalen och strö resten av osten ovan på.
    4. Gratinera i 225 grader 20 minuter. Servera en god sallad och bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben