Färsfylld aubergine passar både som lunch och middag.
Ingredienser
600 g blandfärs
4 auberginer
2 röd lök
6 soltorkade tomater i olja
1 tsk sambal oelek
1 dl basilika
4 dl riven ost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dela auberginerna på längden och gröp ur en del av innanmätet. Lämna ca 1 cm kött kvar runt kanterna. Skär och hacka sedan aubergineköttet i tärningar och lägg dem i ett durkslag och salta lätt över och låt dom rinna av.
- Fräs färsen och de hackade lökarna.
Tillsätt de strimlade tomatbitarna och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
- Fräs sedan upp det avrunna aubergineköttet i lite matolja och blanda sedan detta med färsen. Smaka av och rör ner hälften av osten.
Fyll auberginerskalen och strö resten av osten ovan på.
- Gratinera i 225 grader 20 minuter.
Servera en god sallad och bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...
Vegetariska recept
Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...