Gratinerad hummer

Serverar: 4 portioner

Gott och festligt.

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde och fiskbuljong
  • 1 äggula
  • 1 msk torr vermouth eller torr sherry
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 4 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Klyv hummern.Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Skär köttet i bitar.
    2. Fräs matfett och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka i 3-5 minuter.Tillsätt äggulan. Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda ner hummerköttet.
    3. Putsa skalen och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela stuvningen i skalen. Strö osten över och gratinera rätten i 275 grader ca 8 minuter eller tills den fått färg.
    4. Servera med smör och rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Nyår 2001
    Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben