Gott och festligt.
Ingredienser
2 kokta humrar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde och fiskbuljong
1 äggula
1 msk torr vermouth eller torr sherry
Salt
Cayennepeppar
4 msk riven ost
Instruktioner
- Klyv hummern.Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Skär köttet i bitar.
- Fräs matfett och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka i 3-5 minuter.Tillsätt äggulan. Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda ner hummerköttet.
- Putsa skalen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Fördela stuvningen i skalen. Strö osten över och gratinera rätten i 275 grader ca 8 minuter eller tills den fått färg.
- Servera med smör och rostat bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hummer
Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...
Gratinerade skaldjur
Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...
Nyår 2001
Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...