Gratinerad Hummer

Serverar: 6 portioner

Den mest klassiska hummern i den gastronomiska litteraturen är nog Hummer a´la Américaine, denna variant skiljer sig totalt från Américaine men är väl så god. Fuskar lite med Hollandaisesåsen för att förenkla.

Ingredienser

  • 3 st humrar,kokta á 400.500 g
  • 1 st chalottenlök, liten finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 påse Hollandaisesås, fryst (200 g)
  • 1 dl grädde
  • 2 krm dragon
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk cognac
  • 2 tsk senap, ljus Dijong
  • 3 msk vitt rivet bröd
  • 3 msk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Dela hummern på längden och avlägsna magsäcken som sitte längst fram, tag ur allt kött och hummersmöret och skrapa skalet väl. Knäck klorna och tag ur köttet. Skär allt hummerkött grovt.
    2. Fräs löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomatpurén och fräs en ögonblick. Rör i Hollandaisesåsen och grädden och koka hastigt upp, låt sjuda några minuter. Smaka av med dragon, salt och senap, tillsätt cocgnac. Rör i hummerköttet och hetta upp stuvningen utan att koka.
    3. Fyll hummerhalvorna med stuvningen, blanda vitt rivet bröd med parmesanosten och strö över. Gratienra i ugnen ca 8-10 minuter i 250 grader.
    4. Servera med rostat bröd & smör samt ett glas torrt vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jas65 2 januari 2009

    Helt otroligt gott med lite höftning bland ingredienserna. Mycket bra recept på hummer:

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Nyår 2001
    Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben