Gratinerad hummer

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God förrätt till nyår!

Ingredienser

  • 8 shalottenlökar
  • 400 g champinjoner
  • 8 dl grädde
  • 200 g smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g riven emmenthalerost
  • 6 msk ströbröd
  • Fäsk dill
  • 4 st hummrar
  • Instruktioner

    1. 60 g smör blandas med vetemjölet till en boll och lägg i plastfolie i kylen.
    2. Finhacka lök och svamp lägg i kastrull tillsammans med grädden. Koka tills det återstår 1/3 del av vätskan. Lägg i smörbollen och rör om.
    3. Hacka dillen och blanda i såsen. Salta och peppra efter smak.
    4. Riv emmenthalern.
    5. Dela hummrarna tvärs över ryggen. Rensa kroppen men inte klorna och skär köttet i mindre bitar.
    6. Värm stekpanna med olivolja, 100 g smör och lägg i hummerköttet, salta och peppra. Obs hummern ska bara värmas lite i någon minut. Max 1-1 1/2 minut. Blanda ned hummern i såsen.
    7. Lägg hummerskalen på en ugnsform och fyll skalen med hummerstuvningen.
    8. Strö över ost, ströbröd och sist klicka över resten av smöret .
    9. Grädda i ugn på 220 grader tills de fått fin färg!
    10. Tips! Överbliven röra är gott att lägga på rostbröd med ost över och grädda i ugn som vickning!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Nyår 2001
    Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben