God förrätt till nyår!
Ingredienser
8 shalottenlökar
400 g champinjoner
8 dl grädde
200 g smör
2 tsk vetemjöl
2 msk olivolja
Salt
Peppar
200 g riven emmenthalerost
6 msk ströbröd
Fäsk dill
4 st hummrar
Instruktioner
- 60 g smör blandas med vetemjölet till en boll och lägg i plastfolie i kylen.
- Finhacka lök och svamp lägg i kastrull tillsammans med grädden. Koka tills det återstår 1/3 del av vätskan. Lägg i smörbollen och rör om.
- Hacka dillen och blanda i såsen. Salta och peppra efter smak.
- Riv emmenthalern.
- Dela hummrarna tvärs över ryggen. Rensa kroppen men inte klorna och skär köttet i mindre bitar.
- Värm stekpanna med olivolja, 100 g smör och lägg i hummerköttet, salta och peppra. Obs hummern ska bara värmas lite i någon minut. Max 1-1 1/2 minut. Blanda ned hummern i såsen.
- Lägg hummerskalen på en ugnsform och fyll skalen med hummerstuvningen.
- Strö över ost, ströbröd och sist klicka över resten av smöret .
- Grädda i ugn på 220 grader tills de fått fin färg!
- Tips!
Överbliven röra är gott att lägga på rostbröd med ost över och grädda i ugn som vickning!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hummer
Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...
Gratinerade skaldjur
Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...
Nyår 2001
Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...