Festligt och gott.
Ingredienser
Beräkna en ½ hummer per person (hel vikt: 500-600 gram)
3 l vatten
1 ½ dl salt
100 g färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl fiskbuljong
½ dl vitt vin
2 äggulor
1 dl tjock grädde
Salt
Peppar
Paprikapulver
3 msk margarin
Instruktioner
- Koka upp vattnet, salta och lägg i hummern med huvudet och klor först. Se till att vattnet står över hummern. Låt sedan koka under lock i 20 minuter. Den bör kallna i spadet.
- När hummern har kallnat så klyv den på längden. Tag ur stjärtköttet och spar det. Ta ur klorna och det som finns kvar i ryggskölden och skär det i mindre bitar.
- Ansa champinjonerna, skiva och fräs dem i margarin. Vispa ihop mjöl, fiskbuljong, vitt vin, äggulor och grädde i en kastrull och låt det sakta sjuda. Tillsätt margarinet i klickar och smaksätt med kryddorna. Ta undan 1½ dl av såsen. Blanda i champinjonerna och det skurna hummerköttet. Fyll hummerskalen med stuvningen.
- Skär stjärtköttet i små fina skivor och lägg dem överst. Ringla över resten av såsen.
- Gratinera i 225 gr tills anrättningen har fått färg.
Servera med pilaffris och ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hummer
Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...
Gratinerade skaldjur
Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...
Nyår 2001
Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...