Gratinerad hummer

Serverar: 4 portioner

Festligt och gott.

Ingredienser

  • Beräkna en ½ hummer per person (hel vikt: 500-600 gram)
  • 3 l vatten
  • 1 ½ dl salt
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • ½ dl vitt vin
  • 2 äggulor
  • 1 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 3 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, salta och lägg i hummern med huvudet och klor först. Se till att vattnet står över hummern. Låt sedan koka under lock i 20 minuter. Den bör kallna i spadet.
    2. När hummern har kallnat så klyv den på längden. Tag ur stjärtköttet och spar det. Ta ur klorna och det som finns kvar i ryggskölden och skär det i mindre bitar.
    3. Ansa champinjonerna, skiva och fräs dem i margarin. Vispa ihop mjöl, fiskbuljong, vitt vin, äggulor och grädde i en kastrull och låt det sakta sjuda. Tillsätt margarinet i klickar och smaksätt med kryddorna. Ta undan 1½ dl av såsen. Blanda i champinjonerna och det skurna hummerköttet. Fyll hummerskalen med stuvningen.
    4. Skär stjärtköttet i små fina skivor och lägg dem överst. Ringla över resten av såsen.
    5. Gratinera i 225 gr tills anrättningen har fått färg. Servera med pilaffris och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Nyår 2001
    Jag tycker att det är helt ofattbart att det redan är dags att fira ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben