Jättegott - alla musselälskare!!!
Ingredienser
40 färska blåmusslor (ca 500g)
1½ dl torrt vitt vin eller vatten
1½ dl riven parmesanost
1 dl ströbröd
1 dl finhackad färsk koriander
2 tsk finhackad vitlök
1½ tsk fint riven ingefära
1½ tsk fint rivet limeskal
½ tsk chiliflingor
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
½ dl färskpressad lime eller citron
60 g smält smör
1 lime i klyftor
Instruktioner
- Skrubba musslorna ordentligt under rinnande kallt vatten.
- Ta bort skägget och kasta bort musslor som inte har stängt sig.
- Hetta upp en kastrull och lägg i musslorna.
Häll på vin eller vatten och lägg på locket.
Låt musslorna sjuda tills de öppnar sig, ca 5 minuter.
- Ta upp dem direkt när de öppnar sig och låt svalna ca 5 minuter. Kasta alla musslor som inte har öppnat sig.
- Hetta upp ugnens grill till 225 grader. Blanda parmesan och ströbröd i en lite skål och tillsätt färsk koriander, vitlök, ingefära, limeskal, chiliflingor, salt, peppar och limesaft.
Blanda väl.
- Ta bort den tomma skalhalvan från varje mussla. Bred ut musslorna på ett grillgaller.
Strö 2 tsk av ströbrödsblandningen på varje mussla och droppa över 2 tsk smält smör.
- Grilla musslorna tills ytan blir knaprig och gyllenbrun, 3-4 minuter. Lägg över på ett serveringsfat och garnera med limeklyftor.
Servera musslorna varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
För fredagskvällen
På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...
Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...