Gratinerade musslor

Serverar: 4 portioner

Jättegott - alla musselälskare!!!

Ingredienser

  • 40 färska blåmusslor (ca 500g)
  • 1½ dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1½ tsk fint riven ingefära
  • 1½ tsk fint rivet limeskal
  • ½ tsk chiliflingor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ½ dl färskpressad lime eller citron
  • 60 g smält smör
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Skrubba musslorna ordentligt under rinnande kallt vatten.
    2. Ta bort skägget och kasta bort musslor som inte har stängt sig.
    3. Hetta upp en kastrull och lägg i musslorna. Häll på vin eller vatten och lägg på locket. Låt musslorna sjuda tills de öppnar sig, ca 5 minuter.
    4. Ta upp dem direkt när de öppnar sig och låt svalna ca 5 minuter. Kasta alla musslor som inte har öppnat sig.
    5. Hetta upp ugnens grill till 225 grader. Blanda parmesan och ströbröd i en lite skål och tillsätt färsk koriander, vitlök, ingefära, limeskal, chiliflingor, salt, peppar och limesaft. Blanda väl.
    6. Ta bort den tomma skalhalvan från varje mussla. Bred ut musslorna på ett grillgaller. Strö 2 tsk av ströbrödsblandningen på varje mussla och droppa över 2 tsk smält smör.
    7. Grilla musslorna tills ytan blir knaprig och gyllenbrun, 3-4 minuter. Lägg över på ett serveringsfat och garnera med limeklyftor. Servera musslorna varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben