Säger inte mer - UNDERBAR!
Ingredienser
3 burkar musslor à 425 g
Aromsmör
100 g smör
1 dl hackad persilja
1 dl gräddfil
3-4 vitlöksklyftor
1 liten burk (50 g) ansjovisfiléer
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Till gratineringen
1 dl färskt rivet vitt bröd
½ dl parmesanost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
Börja med aromsmöret:
Hacka persiljan och ansjovisfilèerna samt skala vitlöken.
Smält smöret i en kastrull under vispning. Tag kastrullen från värmen.
Tillsätt ansjovis, pressad vitlök och persilja. Blanda väl.
Vispa i gräddfilen och smaksätt med salt och peppar.
Bred ut de väl avrunna musslorna på ett stort smort ugnsfast fat.
Fördela smörblandningen över musslorna.
Blanda ost och bröd och strö över musslorna.
- Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar innan musslorna ska serveras. De ska under tiden förvaras i kyl.
- Gratinera i ugn i 10 min.
Bjud vitt bröd till så att smörskyn kan sugas upp från tallriken.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
För fredagskvällen
På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...
Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Tack Ulla! Jättegott !! Jag gratinerade dom i snäckskal. Funkade prima! Såg festligt ut! Kommer att göra dom flera ggr. när jag hämtat musslor i vattten från Suecia. Min sista burk gick åt idag, men det var det värt !! Ha det bra! KKRRAAAAAMM Rose-Marie