Gratinerade musslor

Serverar: 10 portioner

Säger inte mer - UNDERBAR!

Ingredienser

  • 3 burkar musslor à 425 g
  • Aromsmör
  • 100 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl gräddfil
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk (50 g) ansjovisfiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till gratineringen
  • 1 dl färskt rivet vitt bröd
  • ½ dl parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader. Börja med aromsmöret: Hacka persiljan och ansjovisfilèerna samt skala vitlöken. Smält smöret i en kastrull under vispning. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt ansjovis, pressad vitlök och persilja. Blanda väl. Vispa i gräddfilen och smaksätt med salt och peppar. Bred ut de väl avrunna musslorna på ett stort smort ugnsfast fat. Fördela smörblandningen över musslorna. Blanda ost och bröd och strö över musslorna.
    2. Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar innan musslorna ska serveras. De ska under tiden förvaras i kyl.
    3. Gratinera i ugn i 10 min. Bjud vitt bröd till så att smörskyn kan sugas upp från tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammakavat 5 mars 2009

    Tack Ulla! Jättegott !! Jag gratinerade dom i snäckskal. Funkade prima! Såg festligt ut! Kommer att göra dom flera ggr. när jag hämtat musslor i vattten från Suecia. Min sista burk gick åt idag, men det var det värt !! Ha det bra! KKRRAAAAAMM Rose-Marie

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben