Gratinerade räkor

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Smarriga räkor i tomatsås gratinerade med två sorters ost. Perfekt som "fredagsgott" eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 300-400 g skalade räkor, gärna jätteräkor
  • 1 förp. Kelda italiensk tomatsås
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ev. 1 tsk torkad chili eller 1 tsk sambal oelek (om man vill ha lite "sting")
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 - 2 dl riven "vanlig" ost
  • Instruktioner

    1. Skiva champinjonerna och fräs i smör på hög värme till dess de fått lite färg, salta och peppra.
    2. Rör samman räkor, tomatsås, champinjoner, olivolja, pressad vitlök och ev. chili i en ugnssäker form. Smaka av med salt och peppar.
    3. Strö över den rivna osten och gratinera högt upp i ugnen på 250 graders värme i c:a 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Låt den inte stå längre för då blir räkorna sega.
    4. Servera med baguette eller vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maunil 1 mars 2008

    Tack för ett jätte gott recept en jättegod frukostbuffe njöt jag och min man av. Han hälsar och tackar hoppas jag kan bjuda igen med något recept. Maudan

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben