Gratinerat potatismos med svamp

Serverar: 8 portioner

God till en viltgryta

Ingredienser

  • 1½ kilo mjölig potatis (gärna mandelpotatis)
  • 4-5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 250 g svamp, gärna svart trumpetsvamp eller trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ett par minuter.
    2. Pressa potatisen och blanda med smör, mjölk, salt och peppar. Moset ska vara ganska löst, det tjocknar i formen.
    3. Skala och hacka löken, hacka svampen i mindre bitar
    4. Heta upp smör i en stekpanna och stek löken mjuk tillsammans med svampen. Salta och peppra.
    5. Smörj en ugnsäker form ca 25 x 35 cm.
    6. Bred ut hälften av moset i formen, fördela svampfräset över moset och bred på resten av moset.
    7. Hit kan förberdas.
    8. Servering: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa grädden luftig, ta moset ur kylen och bred på grädden. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben