Grekisk långkok i ugn

Serverar: 6 portioner

En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat.

Ingredienser

  • 1½ kg högrev
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk konc kalvbuljong
  • 2-3 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk malen koriander
  • Servering
  • Klyftpotatis eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 130 grader.
    2. Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 5-6 timmar. När köttet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
    3. Servera med klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben